14 Nisan 2015 Salı

Severek İzlediğim Diziler Vol.4 # Castle #

14 Nisan 2015 Salı
"The Mentalist" biter bitmez aynı tarzda dizi arayışı içerisine girmiştim. Zira bendeki bitmek tükenmek bilmeyen Suç/Gizem/Polisiye merakıma uygun her daim takip ettiğim en az bir dizim olmuştur. Arada her ne kadar tarzı pek benzemesede "Homeland" dizisini sokmuş ve yayınlanmış tüm sezonlarını bir çırpıda bitirmiştim. Homeland'in sezon arasına girmesini takiben, uzun süreli arayışım nihayet son buldu :) Sizi yeni süper keşfimle tanıştırayım, huzurlarınızda  "Castle":)


Allahım sen ne güzel bir dizi çıktın öyle:) Hiç sıkılmadan izliyorum. Başroldeki oyuncular çok tatlış hemde hepsi :) 


Baş rolde Gizem/Korku/Cinayet romanları yazarımız Richard Castle (Nathan Fillion), NYPD'nin güzel cinayet dedektifi Kate Beckett (Stana Katic), Castle'ın kızı zeki ve becerikli Alexis ( Molly Quinn), Castle'ın eğlenceli annesi ki kendisi dizide en bayıldığım karakterlerden Martha Rodgers (Susan Sullivan) :) Ve NYPD de isimlerini söylemezsem haksızlık yapacağımı düşündüğüm polisler Javier Esposito (Jon Huertas), Kavin Ryan (Seamus Dever), Lanie Parish (Tamala Jones) , Roy Montgomery (Ruben Santiago-Hudson).


Bakmayın dizinin dram/cinayet/gizem kategorisine girdiğine, dizinin her bölümünde istisnasız bir sahneye gülüyorsunuz :)  


Castle ve Alexis'in ev içi baba kız eğlence aktiviteleri müthiş keyif verici. Üstteki resim biraz kopya veriyor sanırım :)

Castle, kızı Alexis ve annesi Martha'nın keyifli aile yaşamlarıda bana göre diziyi çekici hale getiren unsurlardan :) 


Dizi her bölümde  işlenen bir cinayetle başlıyor. Cinayetlerin işleniş şekli ve çözümlerine giden olaylar zincirini görmekteyiz. Bazı bölümlerde ise olaylar genel olaylar zincirine bağlanmakta. Yani Mentalist'te nasıl ki her bölüm bir olay oluyor fakat genel kurguda bulunmaya çalışılan bir Red John vakası vardıysa, Castle dizisinde de benzer bir durum söz konusu. Castle yeni romanı için bir esin kaynağı ararken, güzel dedektifimiz Kate Becket ile yolları kesişir. O günden sonrada bir daha ayrılmaz :) Dedektifimiz Kate Becket kendisini bu mesleğe sürükleyen ailesinin katilinin izini Caste'ın da yardımlarıyla sürmeye başlar.


Dizide tabii ki kaçınılmaz olan Castle & Becket aşkında da ufak ufak gelişmeler görüyoruz. Henüz diziyi bitirmediğim için bende olaylar ne yönde gelişecek bilemiyorum doğrusu, fakat dizinin ilk üç sezonu soluksuz bitti diyebilirim. Bu tür dizi arayışı içerisinde olanlara şiddetle tavsiye olunur :) İyi seyirler.


2 yorum:

  1. The following de Mentalist vari bir dizi ama sadece 3 sezon.leverage de izleyebilirsin o da eğlenceli suç dolandırıcılık dizisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leverage da aklımda olan dizilerden :) Yakın zamanda izlerim tahminimce. The following gayet iyi bir tavsiye oldu onu bir araştırayım ben :) Tavsiye için teşekkürler.

      Sil