Mobil cihazınızda olmazsa olmaz uygulamalar başlıklı yazımızı parçalar halinde ele alacağım. Başlangıç olarak en sık kullanıdığım 7 uygulamayı tanıtacağım.
Bunlar haricinde oyun kategorisi ve resim düzenleme araçları kategorisinide ayrıca ele almayı düşünüyorum :)
1) Whatsapp
Whatsapp'ın web üzerinden kullanımı da artık mümkün. Özellikle iş yerlerinde sürekli telefon elinizde dolaşmak pek hoş görünmüyor o nedenle web üzerinden bilgisayar başında da haberleşebilmek içinde sizi Whatsapp Web'e alalım :)
Whatsapp Web linki;
https://web.whatsapp.com/
2) Facebook
Web üzerinden nerdeyse herkesin kullanıcısı olduğu Facebook'un mobil versiyonu. Kullanıcılarına her daim Like etme imkanı sağlıyor :) Eskiden Mobil üzerinden arkadaşlarımızın doğum günlerini özel olarak girip bakmadığımız sürece göremiyorduk, yeni güncelleme sanırım bu durumu çözmüş olacak ki artık doğum günleri içinde mobil uygulama üzerinden bildirim geliyor.
3)Twitter
"Twitter, bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. Kullanıcılarına tweet adı verilen en fazla 140 karakterlik metinler yazma imkanı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim aracıdır." diye tanıtılmış. Son zamanlarda TV programlarında ve dizilerde her bölüm için belirlenen hashtagler sayesinde de Twitter'ın daha etkin kullanımına imkan tanınıyor.
Twitter'ın en çok gündeme geldiği ve popüleritesinin arttığı dönemde sanırım yaşanan Gezi Olayları. O dönemde Twitter'da, Facebook'un dahi yakalayamadığı bir Direniş Ruhu dalgası hızla yayılmıştı. O dönemlerde en az bir gün sabahlara kadar Tweet okumamış, Tweet atmamış olan var mı ki :)
4) CamScanner
Nasıl ki basılı dokümanlarımızı bir tarayıcı sayesinde dijital ortama aktarabiliyorsak, CamScanner sayesinde artık bir tarayıcımız olmadan da bu işlemi pratik bir şekilde yapabiliyoruz. Elimizdeki bir belgenin CamScannerla fotografını çekip o belgeyi resim ya da pdf formatında her hangi birine mail ile göndermek sadece 20 saniye :) Fotografını çektiğiniz belge üzerinde ekstra kesme, düzleştirme vs. gibi düzenlemeler yaparak belgenin daha düzgün bir şekilde dijital ortama aktarımını sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda belgenin renkleri üzerinde oynamalar yaparak daha okunaklı formatta belgeler elde etmeniz mümkün. CamScanner aynı zamanda belgeler üzerinde farklı düzenlemeler yapmanıza, notlar almanıza, anlık olarak paylaşmanıza imkan sağlıyor. Bu uygulama cep telefonumda olmazsa olmaz uygulamalar arasında üst sıralarda, iş yerinde de sıklıkla kullanıyorum :)
5) Instagram
Benim kullanmayı en çok sevdiğim uygulamalardan birisi :) Instagram'ı aslında bir fotograf kütüphanesi olarak düşünebiliriz. Instagramla kendi fotograf kütüphanenizi oluşturabildiğiniz gibi, kişilerin fotograf profillerini de takip etmeniz mümkün. Aynı zamanda beğendiğiniz kategorilerdeki resimlere de hashtagler sayesinde hızlı bir şekilde erişebiliyorsunuz. Örneğin Instagramda #Kedi yazdığınızda bu etiketle etiketlenmiş, kullanıcılar tarafından yüklenmiş tüm kedi fotograflarını görebiliyorsunuz. Aynı mantıkla Instagrama yüklediğiniz kendi fotograflarınıza da ilgili hashtagler koymak, daha fazla kişi tarafından görülmesini ve like sayınızı arttırmanızı sağlıyor.
6) El Feneri
Elektrikler kesildiğinde ya da gece outdoor etkinliklerinde (konser, şenlik vs.) ne kadar yararlı ve olmazsa olmaz bir uygulama olduğunu anladığım uygulamalardan bir tanesi :)
Tek tuşla telefonunuzun flaşını aktif hale getirerek tüm odayı aydınlatacak kadar ışık veriyor.
Tek negatif yönü, çok şarj tüketmesi. Fakat mobil telefon kullanımının sağladığı faydalar yanında telefonunuza ek bir adet şarj bankası almak çokta külfetli değil sanırım :)
7) OWA(Outlook Web Application)
Çalışma hayatına girmemle birlikte bu kategoriye girmiş uygulamadır. Çalışanlar eminim Outlook'tan mail takip etmenin ne derece önemli olduğunu anlayabilirler :) OWA sayesinde mail kutunuzla birlikte cep telefonunuza da mail bildirimi düşüyor. Bu sayede ofis dışında olsanız dahi, acil maillerinizi gözden kaçırmayarak hemen cevaplama imkanı buluyorsunuz.
OWA 'da yine el feneri uygulaması gibi inanılmaz şarj yiyen uygulamalardan. O nedenle bu uygulamanın etkin kullanımı içinde yine şarj bankası kullanımını tavsiye ediyorum :)
Sizin Hayatınızı Kolaylaştıran Android Telefon Uygulamaları Hangileri?
Not: Bu başlık serisi farklı uygulamaların tanıtımıyla devam edecek, beklemede kalın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder