4 Şubat 2013 Pazartesi

Sebzeli (Vejeteryan) Noodle Tarifi

4 Şubat 2013 Pazartesi

Malzemeler (2 kişilik)

1 adet ufak boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
5 adet taze fasulye
2 top brokoli
5-6 adet mantar (isteğe göre)
2 yemek kaşığı susam yağı
Soya sosu
Tatlı ekşi sos

Yapılışı

Tarifimizde brokoli ve fasulyeleri haşlanmış olarak kullanacağımız için öncelikle onları haşlıyoruz.Yanlız çok fazla haşlamamaya dikkat edelim ki sebzeler biraz diri kalsın.Sebzeler haşlandıktan sonra fasulyeleri minik minik,brokolileri de küçük kafalar halinde parçalıyoruz.


Daha sonra wok tavada yağımızla birlikte jülyen doğranmış soğan ve kırmızı biberimizi kavuruyoruz.


Bu arada başka bir tencerede 2 kişilik noodle'ı haşlanması için bırakıyoruz.Çok yumuşamadan ateşten alıp süzgeçte bekletiyoruz.


Soğan ve biber kavrulmaya yakın eğer mantar kullanacaksak mantarı ekliyoruz.(Ben bu defa mantar kullanmadım ama mantar içine çok yakışıyor) Daha sonra haşlanmış sebzelerimizi ilave ediyoruz ve iki dakika kadar orta ateşte çeviriyoruz.


Daha sonra haşlanmış sebzelerimizin içerisine süzgeçte beklettiğimiz noddlemızı ekledikten sonra 2-3 dk kadar sebzelerle karışıp aromasını alana kadar çeviriyoruz.


Son olarak ocaktan almadan önce soya sosunu ve tatlı ekşi sosu ekleyerek ateşten alıyoruz.İnanılmaz lezzetli oluyor,denemenizi tavsiye ederim :)


                                                      Afiyet Olsun :)

5 yorum:

  1. öncelikle eline sağlık, güzel bir tarife benziyor, noodle marketlerde satılan bişey değil mi, hiç dikkat etmedim, son zamanlarda buna benzer birkaç tarif daha dikkatimi çekti bilen birini bulmuşken sorayım :)

    YanıtlaSil
  2. Genellikle çoğu büyük markette var.Makarna gibi paket halinde satılıyor ve bir paketi beş kişilik zaten içerisinden beş top çıkıyor.Kişi başı bir top atmanız gerek.Özellikle şimdiye kadar neredeyse tüm migroslarda gördüm oradan kolaylıkla bulabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  3. mmm leziz, ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  4. çokkk lezzetli görünüyor, en kısa zamanda denemek istiyorum:) ellerine sağlıkkk!

    YanıtlaSil