18 Temmuz 2014 Cuma

Diyetteyken Ne Yesek?? Ton Balıklı Salata Tarifim:)

18 Temmuz 2014 Cuma
Bu aralar final döneminde aldığım kiloları vermek üzere diyetteyim :) En çok sıkıntısını çektiğim şey ise "acaba ne yesem?" sendromu. Diyetteyken zorlama,zevksiz yenen öğünleri sevmiyorum. Bu nedenle o öğünümü çekici hale getirmek için bir hayli çaba harcıyorum :) En klasik,en sık yediğim öğünlerden bir tanesi ton balıklı salata. Kalorisinin az olmasının yanı sıra,protein açısından da oldukça zengin :) Salatalık ve domatesle de süslendikten sonra salatamız gayet lezzetli bir öğün haline geliyor. Afiyet olsun ;)
Malzemeler:
Ton Balığı (Ben 160gr kullandım)
Kornişon
Iceberg
Domates
Salatalık
Limon
Yapılışı:2-3 tane kornişonu küp küp doğradıktan sonra ton balığı ile karıştırdım.Biraz kırmızı biber ve karabiberle tatlandırdıktan sonra icebergin üzerine ton balığını ekleyip,salatalık ve domatesle süsledim.Diyet öğünü olarak yediğim için ben yağ koymadım,istenirse 2 yemek kaşığı zeytin yağı ve nar ekşisi ile tatlandırılabilir.

2 yorum:

  1. İçine mısır atmayı da denerseniz daha güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bende aynı fikirdeyim,fakat diyet listelerinde mısır pek önerilen bir besin değil çok şekerli olması nedeniyle Onun için tercih etmedim açıkçası :)

      Sil