Malzemeler :
2 parça tavuk göğsü
2 adet orta boy biber
2 orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tepeleme köri
1 kaşık zeytinyağı
1 tutam karabiber
1tutam kırmızı biber
1 tutam kimyon
1 tutam tuz
1 çay bardağı su
(ortalama 4 kişilik)
İlk olarak soğanlarımızı ve biberlerimizi küp küp doğruyoruz tavada soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz bu arada tavuk göğüslerimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz ve üzerlerine tuz ve köri haricinde kalan baharatlarımızı ekliyoruz. Bu arada pembeleşmiş olan soğanlarımıza körimizi de ekleyip iki dakika kadar körinin çiğliğinin gitmesini sağlıyoruz.
Köriyi attıktan sonraki tavadaki görüntü bu şekilde oluyor.
Köri soslu tavuk: 230 kalori
Yarım porsiyon pirinç pilavı: 163 kalori
Patlıcan salatası: 190 kalori
gerçekten çok lezzetli görünüyor, buna benzer bir tarif yapıodum ben, bunuda deniycem ;)
YanıtlaSilBeğendiğine sevindim denediğinde yorumlarını tekrar bekliyorum :)
YanıtlaSildenedim ve çook beğendim :) ellerine sağlık cemrecim
YanıtlaSil