24 Haziran 2012 Pazar

Günün Yemeği Nohut :)

24 Haziran 2012 Pazar
  • Malzemeler:
  • 2 su bardağı nohut 
  • 2 orta boy sağan
  • 2 tatlı kaşığı tepeleme un
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil ya da kırmızı biber
  • Yapılışı:
Nohudu bir gece önceden kapalı bir kapta üzerini geçecek şekilde su ekleyerek bekletin.Ertesi gün yıkayıp süzün.Daha sonra düdüklü tencereye yağı soğanı ve biberi ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar pişirin. Ardından 2 tatlı kaşığı tepeleme unu kavrulmuş malzemelerimize ekleyerek yaklaşık bir dakika kadar karıştırın.(Un yemeğimizin suyunun daha koyu ve kıvamlı olmasını sağlayacak).Sonrasında salçaları ekleyin salçanın çiğliğinin gitmesi için rengi hafif koyulaşana kadar kavurun (çok değil sadece 2 dakika kadar beklemeniz yeterli) . Ardından nohudu ekleyip üzeri bir parmak  geçecek kadar sıcak su ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencerede yaklaşık 45 dakikada pişiyor.  

NOT: Eğer düdüklü tencereniz yoksa nohudu bir gece önce suda ıslayıp ertesi gün yıkayıp süzdükten sonra pişirme öncesi karbonatla 3 dakika kadar ovun ardından bol suyla en az 2 defa güzelce yıkadığınızdan emin olun çünkü iyi yıkanmazsa karbonat tadı yemeğe geçebiliyor, o yüzden aman dikkat diyorum :) 
Burada nohutları karbonatla ovmamızın sebebi çabuk pişmesini sağlamak çünkü düdüklü tencerede pişmediği zaman nohutlar bir gece önceden ıslatılmış olsa dahi çok geç pişiyor.Karbonat ise nohudu yumuşatarak çabuk pişmesini sağlıyor.


Bu da yemeğimizin piştikten sonra servise hazır hali. Ben yanına pilav ve turşuyu çok yakıştırıyorum turşu sevmeyenler yoğurtla da kombin edebilirler oda çok yakışıyor bence :)


Kalori Bilgisi:  Bir porsiyon nohut yemeği: 425 kalori
                   Kornişon turşu 50gr : 18.5 kalori
                             Yarım porsiyon pirinç pilavı: 163 kalori

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder