20 Aralık 2012 Perşembe

# 20 Aralık ODTÜ Boykotu #

20 Aralık 2012 Perşembe
18 Aralıkta ODTÜ'de yaşanan olaylar sonucu polisin öğrencilere orantısız güç uygulamaları ve okulumuzu savaş alanına çevirmelerinin ardından, ODTÜ öğretim elemanları derneği, eğitim-sen ODTÜ temsilciliği, ODTÜ öğrencileri ve ODTÜ mezunlar derneğinin çağrısıyla bugün ODTÜ'lüler birlik olarak tepkimizi koyduk."Polis varsa, Ders Yok! 20 Aralık 2012 günü ODTÜ'de ders vermiyoruz, derslere girmiyoruz" sloganıyla gerçekleşen ve rektörlüğün de destek verdiği boykotta katılım bir hayli yüksekti.
Boykot sırasında yapılan basın açıklaması ile taraflı yayın yapan medyaya karşı tepki de dile getirildi.


7 yorum:

  1. gerektiği zaman kesinlikle sessiz kalmamak gerekir tabiki haksızlık karşısında allah yardımcınız olsun bu arada banada beklerim ftmgrr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ODTÜ Kampusü jandarma bölgesi değil mi? Rektör izin vermeden polis kampuse giremez, rektörlükten yapılan açıklama pek masum gelmedi bana :s

    YanıtlaSil
  3. Geçen yıldan beri ODTÜ artık jandarma bölgesi değil,geçen yıl da yine çıkan olaylarda rektörlük polisin ODTÜ'ye girmesine izin vermemişti.Fakat söz konusu başbakan ve bakanları olunca rektörlüğe uygulanan baskıyı da sanırım tahmin edersin.Zira 3000 polisi,Toma aracı,gaz bombaları ve plastik mermileri olmadan ODTÜ'ye giremeyeceğini anlayarak gelmişti başbakan ve bakanları. Bu nedenle de ilk saldırıyı polis gerçekleştirdi zaten,taraflı medya sayesinde de ODTÜ öğrencileri suçlandı. Hatta o kadar ileri gidildi ki ATV Haber ODTÜ öğrencilerinin Göktürk 2 uydusunun atılmasına, yani bilime ve teknolojiye karşı ayaklandı dedi.Keşke bilip bilmeden herkez bu konu hakkında konuşmasa. Fakat dün yaptığımız boykota tarih bölümündeki hocalarımız da dahil olmak üzere hocalarımız,araştırma görevlilerimiz,bir çok birimden ODTÜ çalışanı ve ODTÜ öğrencisi destek vererek birlikteliğimizi gösterdik. Okul içinde yaşanan şiddet yanlızca olayı protesto eden grubun değil tüm ODTÜ'nün sorunudur.Polis olaylarda direk olarak bazı bölümlerin camlarından içeriye gaz bombası ve biber gazı atmıştır.Okulumuzda meydana gelen hasarın ve öğrenci tacizinin haddi hesabı yoktur. Bu durumda da kusura bakmasınlar ama cevabı bütün ODTÜ' lüler verecektir.

    YanıtlaSil
  4. atv haberi her zamanki kadar şaka gibiydi zaten :s
    Yıllar önce öğrenci grubu olarak üniversite gezisine geldiğimizde, izin almamız gerektiğini bilmiyormuş hocalar jandarma, hocalarımızı ifade için almıştı, son derece güvenli bir okul olduğu için hayran kalmıştım.
    çukurova allaha emanet o 3000 polisten birkaç tane burada da görmek isteriz.. burada okul yakılıp dökülse kimsenin umrunda değil, bir boykot yapıp birleşebileceklerini hiç zannetmem..
    ODTÜ'yü tüm yurttaşlar tarafından desteklenmeli zaten..
    Artık ellerini uzattıkları her yerde halkı direnişini görüyorlar 10 Kasım, Silivri, ODTÜ ne polis ne jandarma halkın içindeki tepkiyi susturamaz artık!

    YanıtlaSil
  5. Devletin polisini kendi öğrencisine karşı kullanması akıl alır gibi değil zaten.Bazı provokatif olaylar her yerde olduğu gibi ODTÜ'de de yaşanıyor bazen,fakat bunları tüm ODTÜ'lülere maledip,gerçek direnişi görmezden gelmek hayasız bir davranıştır.
    Gerçek ODTÜ ruhunu taşıyan öğrenciler gerektiği yerde yumruklarını masaya vurmasını her zaman bilmiştir ve bilecektir!

    YanıtlaSil
  6. Bu tip direnişlerin yanlızca ODTÜ ile sınırlı kalmaması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba bloğuna bayıldım. Yeni yılda çok şık bir çanta hediye ediyorum. Çekilişime beklerim.

    http://www.gecekiyafeti.com/2012/12/yeni-yilin-ilk-hediyesi-bizden.html

    Sevgiler...

    YanıtlaSil