3 Ocak 2014 Cuma

İspanyol Pansiyonu (Auberge espagnole, L')- Cédric Klapisch

3 Ocak 2014 Cuma

Filmin Özeti;

Paris'te ekonomi okuyan Xavier, babasının bir tanıdığından mezun olduktan sonra kendisine iş vereceği konusunda söz almıştır. Maliye Bakanlığı’ndaki bu işin ön koşulu İspanyolca öğrenmesidir. Erasmus programının yardımıyla annesi ve sevgilisiyle vedalaşarak İspanya'ya uçan genç adam, önceleri kalacak yer bulmakta güçlük çeker, ama sonunda her biri Avrupa'nın bir başka köşesinden gelen yedi öğrencinin paylaştığı bir daireye yerleşir. Yeni arkadaşlar, yeni deneyimler, farklı uluslara mensup bu genç insanların karmaşık ama yine de uyumlu birlikteliği, bambaşka gelenek, görenekler ve yönelimler Xavier'ye erkekliğe geçişte çok şey öğretecektir. Aşk da dahil olmak üzere, şimdiye kadar yaşamında değişmez gördüğü tüm değerler sarsıntıya uğrar. O, artık kendisini bile tanıyamamaktadır.


Filmin seyirciyi içine çeken en büyük özelliği seyirciye sağladığı gerçeklik duygusu :) Şöyle ki filmi izlerken Erasmusa gidenlerden duyduğum her şey gözlerimin önüne serildi adeta :)Film de hoşuma giden bir diğer nokta film bittiğinde hissettiğim bu kadar kısa süreye sığdırılmış,çok uzun bir zaman dilimi :) 
Açıkçası film bittiğinde vay be bu kadar kısa sürede ne kadar doğru noktalara ve güzel bir şekilde değinmiş film dedim :) Bu manada gerçekten başarılı bulduğumu söyleyebilirim.


Film tarz olarak izlediğimiz filmlere pek benzemiyor. Filmi başlı başına bir Erasmus hikayesi olarak ele alabiliriz. Filmin sonunda baş rol oyuncusu Romain Duris'in filmdeki adıyla Xavier'in Erasmus öncesi ve sonrası değişen hayatına vurgu yapılıyor.Erasmus yapmış herkesin içinde kendini bulacağını düşündüğüm bir film :) 

Oyuncular:
Romain Duris, Judith Godrèche, Audrey Tautou, Cécile De France, Kelly Reilly

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder