12 Aralık 2013 Perşembe

Artvin'e Kitap Şeklinde Kütüphane Projesi

12 Aralık 2013 Perşembe
Geçenlerde okuduğum bir dergi Artvin Çoruh üniversitesi içerisinde yapılması planlanan kitap şeklindeki kütüphaneden bahsediyordu. Haliyle merak ettim nedir ne değildir diye :)
Yapımına 2014 yılının başlarında başlanması planlanan kütüphane binası üst üste duran kitaplar şeklindeki ilginç tasarımıyla dikkat çekiyor . 
Masanın üzerinde üst üste dağınık şekilde duran kitaplar görünümündeki kütüphane binası, 1.600 metrekare alan üzerine kurulacakmış.


 Mimar Aytaç Akyüz, “Uygulaması çok zor bir yapı. Burgu şeklinde çalışıyor ve bunun hesaplarının yapılması bir statikçi için gerçekten çok zor. Ama sonunda başardık. Bu anlamda da çok önemli bir proje olacak. Sadece mimarisiyle değil statiğiyle de çok önemli bir yapı. Türkiye genelinde bunun kesinlikle bir örneği yok. Dünya genelinde yaptığımız araştırmalarda da kesin olmamakla birlikte henüz böyle bir yapıya rastlamadık.” 


Projenin mimarlarından Kübra Akaydın ise, kütüphanenin dışı kadar içinin de etkileyici olacağını belirterek, “Projenin içerisinde dairesel bir galeri boşluğu olacak ve insanlar burada tavandan sarkıtılan kitap şeklindeki aydınlatmaların altında kitap okuyacaklar. Binamız bin 600 metrekare üzerine kuruluyor. Toplamda 6 bin 600 metrekare ve zemin artı dört kat şeklinde olacak” dedi.

1 yorum: