4 Kasım 2013 Pazartesi

Vejeteryan (Mısırlı Biberli Soğanlı Dereotlu ) Nefis Omlet Tarifim :)

4 Kasım 2013 Pazartesi
Bildiğiniz gibi yemek yapmayı çok seviyorum,fakat omletin yeri benim için çok ayrı :)
Hafta sonu kahvaltılarını renklendiren en büyük lezzet omletin yapılabilecek tüm çeşitlerini uygulamaya çalışıyorum. Nasreddin Hoca'nın ya tutarsa mantığıyla ben de her defasında farklı denemeler yapmaya çalışıyorum :)
Bugün sizlerle yine çok severek yediğim bir omletin tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
3 Yumurta
Mısır (4 yemek kaşığı kadar)
Ufak boy 1/2 kuru soğan
Kırmızı taze biber (1 adet)
Dereotu
Az miktarda baharat (kırmızı biber,karabiber)
Az miktarda tereyağı ve zeytin yağı karışımı


İlk olarak alt resim de de gördüğünüz üzere doğranmış kuru soğan ve taze kırmızı biberimizi tavada bir miktar öldürüyoruz. (ben seramik tava kullandığım için çok az tereyağı zeytin yağı karışımı koydum fakat normal tava kullanacaksanız yağ miktarını biraz daha fazlalaştırmanız da fayda var)


Diğer tarafta üç yumurta içerisine mısırımızı,kıyılmış dereotunu,ve baharatları ekleyerek yumurtalı karışımımızı hazırlamış oluyoruz.


Biber ve soğanlar diriliklerini hafif kaybetmeye başladığı anda hazırlamış olduğumuz yumurtalı karışımımızı tavaya ilave ediyoruz ve tam  olarak aşağıda gördüğünüz gibi oluyor :)


Orta dereceli ateşte kapağı kapalı olarak pişirmenizde fayda var çünkü yumurtanın üst kısmının tavada ki buhar ile pişmesi ve üst kısımda ki cıvık kıvamı ortadan kaldırması gerekiyor. O cıvıklık gittikten sonra zaten omlet rahatça ters yüz edilebiliyor fakat ilk tavaya konduğunda 2-3 dk kadar kapağı kapalı olarak kalmalı :)


Umarım bu omlet tarifim de hafta sonu kahvaltılarınıza lezzet katar, afiyet olsun :))

4 yorum:

  1. Nefis görünüyor. Vallahi canım çekti tok olmama rağmen :)

    YanıtlaSil
  2. Cok lezizzzzz! Ellerine saglik cok da guzel gorunuyor:)

    YanıtlaSil
  3. çokkkk lezzetliiii görünüyooooo :)

    YanıtlaSil
  4. mısırları biraz fazla olmuş gibi cemrecimm, ama ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil