Malzemeler:
- Yufka
- Ispanak
- Kuru Soğan
- Lor Peyniri (isteğe göre değiştirilebilir)
- Süt
- Yumurta
- Kırmızı Pul Biber
- Ayçiçek Yağı
- Zeytin Yağı
Üzeri İçin:
- Yumurta
- Çörekotu (isteğe bağlı)
İlk olarak bütün bir yufkayı ortadan dört eşit parçaya bölüyoruz,çünkü bir yarımdan iki gül böreği çıkaracağız
Aynı sigara böreği yaparmış gibi keseceğiz yufkayı.
Burda sizin için çok basit bir görsel hazırladım umarım daha net anlaşılmıştır :)
İçimizi hazırlamak için öncelikle yıkanıp ayıklanmış ıspanaklarımızı minik minik doğruyoruz bu arada tavada zeytin yağına küp küp doğranmış kuru soğanlarımızı atarak kavurmaya bırakıyoruz.Soğanların erimeye başladığını hissettiğinizde (hafif bir renk değişimi olması gerek) içerisine doğranmış ıspanaklarımızı ve bir miktar kırmızı biberi ekliyoruz,ve karıştırarak kavrulmaya bırakıyoruz.Ispanaklar erimeye başlayınca (yaklaşık 5dk civarı vakit alıyor ama miktara göre değişebilir) ateşten alıyoruz,ve içerisine peynirlerimizi ufak parçalar halinde ekliyoruz.Güzelce karışıp homejen bir görünüm elde ettikten sonra börek içimiz hazır olmuş oluyor.
Diğer bir tarafta bir su bardağı süt yarım su bardağı ayçiçek yağı ve iki ufak yumurtayı bir kapta birleştirip çırpıyoruz bu karışımı üst görselde hazırladığım şekliye dörde bölünmüş yufkanın bir parçasına sürüyoruz ve üzerine görseldeki gibi (yeşil kısım) ıspanaklı içimizden koyuyoruz.Çok fazla koymamaya dikkat edelim çünkü yufkayı dağıtabiliyor.
Daha sonra sigara böreği ya da sarma sararmış gibi yufkayı sarıyoruz ve etrafından dolayarak gül böreğinin şeklini elde ediyoruz.Yani bir ucu sabitleyip diğer ucu onun etrafında döndürüyoruz.Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonraüzerlerine önce yumurta sarısı sürüp ardından da çörek otu serpiştiriyoruz.
Bu arada çörek otunun faydalarınıda es geçmeyelim :)
Son olarak önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun :))
cemrecim ellerine sağlık!
YanıtlaSilben de mutfakla uğraşmayı çok seviyorum ve bu böreğe hayır diyebilecek kimseyi tanımıyorum!
çok sevdim blogunu takipteyim
sevgiler
mutlu haftalar
Saol canım bende senin blogunu severek takip ediyorum :) Yemek yapmak ve yemek ikiside en sevdiğim aktivitelerden :))
Silmmhhh enfes görünüyor! ellerine sağlık :)
YanıtlaSil